Att följa en diffus dröm men en stark känsla

”Är det sant att du ska sluta Astrid? Vad tråkigt! Vart ska du då ta vägen?”

Så sa många kollegor när ryktet började sprida sig. Det jag svarade förvånade de flesta: ”Jag vet inte. Jag vill laga mat!”

Många höjde på ögonbrynen. En del blev imponerade men andra undrade nog om jag drabbats av för tidig 30-års kris. Folk frågade om jag skulle bli restaurangkock, starta catering, eller öppna café. ”Jag vet inte vad jag ska göra”, upprepade jag. ”Men det känns faktiskt helt rätt att inte veta.”

Och här sitter jag nu, med två månader kvar på min fastanställning som IT Projektledare och utan att ha en aning om vad som händer sen. Ni ska under resans gång få veta allt. Jag ska dela med mig av erfarenheter, tankar, mod och rädslor. Varför jag strävade så hårt för att hamna där jag gjorde i yrkeslivet, och anledningar till att jag nu tar mig därifrån. Ni ska få följa min utveckling och se vart det tar vägen. Jag vill poängtera att detta inte handlar om att göra revolt mot traditionell karriär, utan att ta sig ur en situation man inte trivs med oavsett vilken den är. En situation man hamnat i på grund av egna och andras förväntningar, eller för att man är rädd att ta den stig som ej är upptrampad.

Denna hemsida är min startpunkt, här kommer jag samla idéer och projekt efter hand som de tar form. Detta kommer att vara min grund men exakt vad som kommer att definiera Buttala vet jag inte ännu. Min passion är mat och det vill jag utveckla. Jag har tusen idéer att utforska: öppna deli, ordna matevent, eller kanske engagera mig politiskt i mat- och hälsofrågor. Jag förlitar mig på att hårt arbete, erfarenheter och tillfälligheter kommer att leda mig i rätt riktning. Jag har alltid velat planera och strukturera upp mitt liv men för en gångs skull tror jag inte på en masterplan. Tillslut handlar det bara om att våga lyssna på magkänslan. För när man väl gör det inser man att den ofta talar ett ganska tydligt språk.

Den 20e juli har jag min sista arbetsdag som fastanställd IT Projektledare, sen börjar äventyret.

Välkomna ombord, nu kör vi!

4 reaktioner till “Att följa en diffus dröm men en stark känsla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *