Tips – Toppa yoghurten med mat!

Jag är en såndär person som helst väljer salta alternativ över söta. Den där tråkiga kompisen som hellre äter två portioner huvudrätt än att ha plats till efterrätt. Tro mig, detta provocerar ofta. Det är ungefär lika svårt att skippa socker som att skippa alkohol i sociala sammanhang, man måste alltid ha en ursäkt.

Yoghurt är något jag tycker är jättegott men äter sällan eftersom man ofta toppar med söta alternativ. Frukt, müsli, sylt, nötter. Helst lite av allt. Men så för ett tag sen såg jag ett recept i ICA Buffé på Salt yoghurtskål och nappade direkt på idén. Kan man toppa en måltid med yoghurtsås så varför inte göra tvärtom?

Jag kan verkligen rekommendera matigare toppings på din yoghurt, det blir en helt ny upplevelse och smakkombinationerna är oändliga! Ta vad du har i kylen, stek upp grönsaker med lite kryddor, rosta havregryn och hyvla över en hårdost, det behöver inte vara svårare än så!

Skålen nedan har jag toppat med bönor och zucchini som jag först stekte i en marinad innehållande rökt paprikapulver, cayennepeppar, fänkålsfrön och citron. Hettan passade superbra till den syrliga yoghurten. Jag strödde också över en ”savoury granola” som jag hittade recept på hos Green Kitchen Stories. Den gav ett perfekt krisp som bröt av mot de annars ganska mjuka konsistenserna.

En annorlunda yoghurtskål alltså, men otroligt god och satt perfekt som söndagslunch! Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *