Mastios pizzaugn, första steget på min resa

Ni är många som undrar vad jag rent konkret ska göra nu till hösten. ”Jobba med mat” är rätt diffust, jag vet. När jag sa upp mig var det precis så fluffigt det var även för mig. Ändå var det som att jag bara visste att det skulle lösa sig. Jag har stor tilltro till min egen förmåga och tror det är viktigt att ha det när man gör en sånhär tokig grej. Samtidigt måste man vara ödmjuk inför att man kastar sig ut på en ny arena där man är fullständigt oerfaren.

Jag ville börja med att lära. Testa på, skapa kontakter och samla erfarenheter av att jobba med mat. Jag hade fått nys om att Sandra Mastio, Sveriges Mästerkock 2015, skulle öppna pizzarestaurang i Malmö. Lite drömmande tänkte jag att ”hon kommer nog behöva personal..” och funderade över hur kul det hade varit att vara med på den resan. Starta eget är ju vad jag själv hoppas göra en dag, tänk att då först få vara med när Sandra Mastio gör det!

Bara några dagar senare scrollar jag slött på instagram och plötsligt ser jag det inlägg jag väntat på. Och det är som att hon skrivit det till mig personligen.

Bild från Sandra Mastios Instagram-konto: Matavmastio

Exalterad till tusen skickade jag ett mail, och fick svar! Efter några telefonsamtal träffades vi tillslut vid familjen Mastios köksbord i Limhamn och det var häftigt att träffa en person med samma engagemang för mat som jag själv. Någon som tog flera minuter på sig att beskriva den perfekta tomatsåsen. Som lyste upp när jag berättade om mina surdegsexperiment, och som mer än gärna höll igång en diskussion om rätt antal toppings på en pizza. Sandra och Stefano måste ha känt något speciellt för mig också, för en vecka senare ringde de, och jobbet var mitt. Jobbet var mitt!!!

I december öppnar dörrarna till Restaurang Mastio i Malmö och jag kommer vara med på resan. Jag ska leverera de bästa jäkla pizzorna som bara går, och jag ska lära, lyssna, slita och njuta. Jag ska jobba helger och sena kvällar under stressiga förhållanden, komma hem sent med värkande fötter. Jag ska jobba med mat. OCH HERREGUD SÅ KUL DET SKA BLI!

4 reaktioner till “Mastios pizzaugn, första steget på min resa

 1. Alltså wow! Hittade precis hit, och är redan inspirerad till tusen av din livsomställning! Ser framemot att se glimtar av din resa!

 2. Astrid
  Grattis! Lycka till!
  Det skall bli spännande att följa Din resa och framför allt smaka Din mat!
  När kan man boka plats?
  Gunilla Islander & Tom Lindell

  1. Tusen tack Gunilla! 🙂 Så fort vi fått ett matbord på plats drar vi igång restaurangen, jag återkommer självklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *