En kväll i köket på 800 Grader

I samband med att jag fick jobbet hos Mastio ordnade Sandra en praktikkväll åt mig på pizzastället 800 Grader i Stockholm. 800 Grader anses vara en av Stockholms absolut bästa pizzarestauranger och jag var mer än taggad inför kvällen. Den enda info jag fått var att jag skulle ”lattja lite pizza”.. Tänk om jag inte skulle gilla det, vad har jag då tackat ja till att ägna det kommande året åt?

Jag hade inte behövt oroa mig, hos Anders och de andra kände jag mig snabbt som en del av gänget. De visade tekniker, förklarade ugnens alla egenskaper och tipsade om hur man bäst får liv i en restpizza. De svarade också tålmodigt på alla mina 1001-frågor och vi pratade pizzatoppings, mattrender, entreprenörskap, och knep för att nå hem hos kunderna.

 

Och så åt vi pizza såklart. Och smakade på viner som passade bra till. Det blev en inspirationskväll som hette duga och jag var alldeles upprymd när jag cyklade hem i kvällssolen. Har ni inte varit på 800 Grader så säger jag bara: gå dit! Vill knappt göra ett försök till att beskriva pizzan, den var helt enkelt magisk. Krispig botten men mjuk topping, krämig ost, lagom sälta.. Enkla ingredienser men bra kvalitet och perfekt tillagade. Utan att överdriva var det de godaste pizzor jag smakat och det känns pirrigt att jag snart ska snurra till liknande på egen hand.

Jag blir också så glad varje gång jag får vara i sammanhang där det är helt ok att prata mat, och bara mat. Ibland kan jag känna mig störig som ständigt frågar folk vad de har i lunchlådan, vad de åt för gott på semestern, eller bara till middag igårkväll. Jag är genuint nyfiken och vet inte varför det är så spännande att höra om helgens fläskkotlett eller gårdagens pasta pesto. Det är något som går igång hos mig då jag föreställer mig smakerna och konsistenserna. Jag inspireras, och funderar över hur man kan lägga till en twist, kanske utveckla rätten vidare. Jag antar att det är det som kallas passion? Eller nörderi. Förmodligen bägge delar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *