Tankar kring att lämna tryggheten

Sitter med en kopp te och njuter av kvällsljuset från ett öppet fönster. Andas lugnt och försöker ta in de förändringar som livet innebär just nu. Bilden ovan är från i våras då jag startade denna blogg. Ett annat fönster, en annan tekopp, men samma känsla av pirr och förväntan.

Du ska veta att det förväntansfulla pirret satt långt inne och tiden innan jag sagt upp mig var snarare ångestfylld. Det var inte ett lätt beslut utan en process som pågick länge. Redan för flera år sedan såddes ett frö i mitt huvud om att kanske en dag vara min egen, att kanske en dag jobba med mat. Men jag hade då pluggat i flera år för att gå en ambitiös karriär till mötes. IT, Ekonomi och Management var  mina områden och tanken på mat som levebröd kändes fullkomligt orealistisk.

För så kan man inte göra. Och hur skulle det ens gå till?

Och jag är glad att jag valde att starta min karriär som förväntat. Jag är så tacksam för den erfarenheten! Men samtidigt, det där fröet som såtts i min tanke det låg kvar. Och sakta, sakta började det att gro.

Tänk om jag skulle testa..? Fast tänk om det skiter sig? Vad är det värsta som kan hända? Vad är det bästa?

Jag skrev många, långa listor på för- och nackdelar. Listor med rubriker som ”Trygghet eller Risk?” ”Comfort Zone eller Äventyr?” ”Hjärna eller Hjärta?”

Jag visste inte om jag skulle orka äventyr, jag har alltid haft svårt för ovisshet. Dessutom kantades förra året av en rätt tuff jobbsituation och jag kände mig allmänt matt och orkeslös.

Det konstiga är att när jag väl fattat beslutet om att säga upp mig och lita på magkänslan så har det bara känts mer rätt för varje dag. Att ta beslutet, att agera, bara det gav en oerhörd energi. Som att det var precis detta jag behövde. Ovissheten sporrar mig plötsligt istället för att oroa och jag tänker på vilka möjligheter den faktiskt kan innebära.

Det känns som att jag springer en bana i Super Mario. Jag har ingen aning om vad som väntar runt hörnet och just därför är jag ivrig på att ta mig vidare. Ska jag få en supersvamp eller springa på en sköldpadda? Kommer jag lyckas rädda prinsessan eller blir det game over?

Allt det där kommer att visa sig så småningom, men hela poängen är ju att inte veta.

 

 

 

2 reaktioner till “Tankar kring att lämna tryggheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *