Pizza-bonanza och nya kollegor

I december slår Sandra Mastio upp dörrarna till sin pizzarestaurang och ni som hängt med vet att första steget på min matresa blir en plats i hennes kök. Förra veckan var det äntligen dags för kickoff för oss nyanställda och jag var både taggad och förväntansfull! Sandra och hennes man hade bjudit hem oss nyanställda och ordnat fint i sin trädgård där vedugnen Bruno stod redo. Det var ju givetvis pizza vi skulle ägna oss åt denna dag.

Vi började med en promenad till deras koloni för att plocka av de örter, grönsaker och bär som var mogna för dagen. Det landade på zucchini, zucchiniblommor, grönkål, persilja och svarta vinbär. Utöver det hade Sandra dukat upp ett oändligt antal toppings i uteköket. Efter att hon visat lite teknik och bakat ut de första pizzorna var det dags för oss andra att lattja loss.

Vi fick fria händer att kombinera smaker, texturer och råvaror samtidigt som Sandra assisterade.  Jag trodde jag skulle känna prestationsångest av att ha blivande chefen, och dessutom en mästerkock, som övervakade det hela men det var faktiskt väldigt avslappat och kul! Den pizza jag själv bakade ut blev en vit pizza med creme fraiche, zucchini, rosmarin, citron, parmesan och rostad havre. Om det var gott? Det var fantastiskt och allt jag hann fota var slicen nedan:

När vi var så mätta att vi hade ont i magen avslutade Sandra med att bjuda på efterrättspizza. Kombinationen av creme fraiche, hallon, vinbär, honung och basilika var magisk och jag hoppas verkligen jag får möjlighet att bjuda er på den så småningom.

Kvällen avrundades med vinprovning och det var med ett leende på läpparna och foodbabies under tröjorna som vi tillsist sa hejdå. Om jag var pepp på detta äventyr innan så är det inget emot vad jag känner nu!

Trött men nöjd pizzabagare

2 reaktioner till “Pizza-bonanza och nya kollegor

  1. Vad KUL att läsa om din resa! Och det här låter ju supergott! Speciellt dessertpizzorna! Gillar uttrycket food babies, det har jag jämt under tröjam. En gång var det till och med en kvinna som reste sig upp på tunnelbanan för mig, men jag hade bara ätit en ansenlig mängd burrata.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *