Brunch och vegetariska BLTs

Det har redan börjat droppa in förfrågningar kring hemmarestaurangen, så himla roligt! Jag ser verkligen fram emot kvällen, det ska bli SÅ spännande att träffa er!

Häromveckan hade vi våra första gäster då vi bjöd vänner på brunch med temat ”American Diner”. Matbord och porslin är alltså checkat, även om det var det trevliga sällskap som gjorde eftermiddagen till succé.

Vi började med varsin Bloody Mary och när alla kommit satte vi oss för att äta. Det bjöds på romspetsad milkshake och vegetariska BLTs.

Istället för bacon gjorde vi egna ”fejkon”. Man skär aubergine i tunna skivor, penslar med rökig marinad och rostar i ugnen. Det är lite pill att få till jämn storlek på skivorna och väl i ugnen ska de vändas och passas så att de inte bränns. Men, är du sugen på ett på ett köksprojekt kan jag verkligen rekommendera dig att testa! Tillsammans med smörstekt bröd, krispig sallad, söt tomat och het chilimayo blev det en riktig hit.


Till våra BLTs blev det pommes, ceasardressad sallad och hemodlade tomater. Milkshaken med choklad, pistage och rom visade sig också bli alldeles fantastisk! Kombinationen av den söta glassen, de salta nötterna och stinget i romen blev tillsammans bara mmm… Jag som aldrig gillat varken milkshake eller mjökdrinkar var helt såld!

Vi diskuterade allt från helgonförklaringar och sommarhus till dataspelsturneringar. Efter en paus i soffan, för att låta matkoman sjunka in, blev det avslutningsvis kaffe och småkakor.

Jag hade gått lös på nya och gamla recept och bad om feedback. Det var roligt att se hur olika smak vi alla hade, vissa föredrog den klassiska hallongrottan medan andra fastnade för apelsintryffeln, helt baserad på svarta bönor.

”Hallongrottor” med nektarinsylt, apelsintryffel, kardemumma- & pumpaskorpor samt tahini-brownies med flingsalt. Min egna favorit var tahini-brownies!

Efter att gästerna gott och vi diskat undan var både Johan & jag helt slut men samtidigt fyllda med positiv energi från en supertrevlig eftermiddag. Älskar att ha dessa vänner på nära håll igen!

6 reaktioner till “Brunch och vegetariska BLTs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *