Karriärsbyte, vad håller jag på med egentligen?!

 

Ja så kom det där väntade bakslaget. Vad fan är det jag sysslar med egentligen??

Så känns det idag. 90% av tiden är jag övertygad om att jag gjort rätt som valt att satsa på min passion. Rätt för mig, rätt just nu. Men vissa dagar, som idag, undrar jag vad jag gett mig in på. Jag oroar mig över ekonomin, att saker ska gå fel, att jag ska vantrivas, överarbeta, gå in i väggen. Jävla hippie-knäppis-Astrid, varför kunde jag inte bara vara nöjd med min vardag så som den var?

Vänner och bekanta har återgått till sina vardagsrutiner efter semestern och även om jag har många saker på min 2 do-list så är det ju bara sånt som jag själv har hittat på.

De kommande veckorna ska jag praktisera på en förskola, för att lära mig mer om storköksmatlagning. Jag ska spela in en matvideo att skicka till ett företag, för ett eventuellt samarbete. Jag ska fortsätta öva upp mina pizza-skills och samtidigt dra igång hemmarestaurangen. Och så fortsätter jag att fila på mitt koncept för en framtida deli.

Men allt detta är ju saker som jag har fnulat ut att jag vill göra. Inget som ger några garantier för att lyckas. Inget som, i dagsläget, ger någon inkomst. Inget som rent konkret leder någon vart alls.

Suck. Det är lite som att handla med aktier det här. Läskigt och riskfyllt men med lite tur kan det på sikt ge bra avkastning. Tålamod och is i magen Astrid. Butta la pasta.

6 reaktioner till “Karriärsbyte, vad håller jag på med egentligen?!

  1. Astrid – Du gör helt rätt! O att få second thoughts hör till alla stora omställnings- o förändringsprocesser, misströsta inte, det här kommer att gå lysande.
    Du ska ha stort tack för Din underbara blogg som inspirerar såväl min fri- som min arbetstid o som hjälpt mig att komma vidare i egna funderingar – Du gjuter säkert mod i många.
    Så kämpa på o tänk att det är bara anings- o insiktslösa personer som inte ifrågasätter sig själva o sitt agerande – en sådan person tycks Du minst av allt vara! Sophie

  2. Spännande och modigt, jag tycker att du skall fortsätta att satsa på maten!
    ”Who dares wins” som SAS formulerat det, eller ”If you run you might lose. If you don’t run, you’re guaranteed to lose.”
    Du fixar det här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *