Mellanmål och knäckebröd

Hej söndag!

Hoppas du har en fin helg kära läsare. Jag är faktiskt i Småland med två vänner, njuter av skogspromenader och ändlöst med te framför brasan. Hur mysigt som helst.

Såhär på söndagar brukar jag annars lägga lite tid på att planera och handla inför veckan. Och så brukar jag bunkra upp i mellanmåls-förrådet! Är det något jag tycker är svårt när man är på språng så är det att få i sig bra mellanmål, därför försöker jag att alltid ha med mig något eget. Det är ett bra sätt att undvika en bullfika man inte är sugen på, eller ännu värre att hoppa över mellanmål! Jag är inte längre människa när blodsockret fått sjunka för lågt…

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på typiskt gott mellanmål: majs-knäcke. Gott både med och utan pålägg, och mättar fint tack vare diverse fröer. Eftersom knäckebrödet är salt och smakrikt gillar jag att bryta det i mindre bitar och äta som snacks. Som nyttigare chips ungefär!

Receptet kommer från ICA från början och ni hittar det HÄR. Enkelt att göra och allergivänligt då det är glutenfritt osv. Även bra att bjuda på alltså då det passar de flesta!

Måste förresten erkänna att väldigt mycket av min inspiration kommer från ICA. De har en grymt bra receptbank och jag älskar när tidningen ICA Buffé trillar ner i brevlådan. Jag tycker verkligen de lyckats med att få den tidningen inspirerande på alla nivåer, både för den som vill laga okomplicerad mat men även för den som lagar lite mer avancerat. Enkla recept men nya smakkombinationer t.ex. Passar alla!

Nu vill jag veta: Äter du mellanmål? Vad brukar du isåfall äta?

Knäckebrödet före ugn

 

Och efter! Denna gång körde jag på pumpafrön istället för solros, blev succé!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *