Veckans Utmaning: Rotselleri!

Hej!

Hoppas din måndag har startat bra. Jag var oerhört morgontrött då jag steg upp, vaknade inte ens av larmet?! Efter en asiatiskt inspirerad frukostmacka med vegansk majonäs, tomat och koriander kvicknade jag dock till. Japp, jag har äntligen hittat ett spännande veganskt mackpålägg! Wohoo!

Nu är det ny vecka och dags för ny utmaning! Denna gång håller jag det kort och enkelt: Utforska rotsellerin.

Rotselleri är nyttigt, billigt, smakrikt och bra mycket mer användbart än vad många tror. Precis som svamp, kål och andra rotfrukter är rotsellerin i säsong just nu men jag upplever att den får ganska lite uppmärksamhet? Just därför vill jag hylla den lite extra!

Så vad sägs om att laga mat med rotselleri i veckan? Jag köpte hem några igår och har kikat runt efter intressanta receptidéer. Nedan följer några förslag på vad ni kan göra med era knölar:

  • Bakad rotselleri i ugn, hel eller skivad. HÄR är ett serveringsförslag, HÄR är ett annat.
  • Chevre chaud med ugnsbakad rotselleri istället för bröd
  • Tacos eller canneloni, där rotsellerin får utgöra skalet! Hyvla tunt, blanchera så den mjuknar och använd sedan som tacoskal eller canneloni-rör. HÄR hittar du en mer detaljerad beskrivning!
  • Rotselleripuré. Jag brukar ta ungefär hälften potatis och hälften rotselleri för att få en rundare smak och bättre konsistens.
  • Rotfruktsbiffar på överbliven puré. Själv är jag sugen på att testa detta recept
  • Rotfruktsrösti
  • Soppa, funkar ju alltid!

Har du några andra bra tips på hur man kan använda en rotselleri?

Hoppas du är med dig, själv återkommer jag i slutet av veckan med hur det gått för egen del!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *