Veckans utmaning: Ät något äckligt

You heard me, denna vecka tycker jag vi sätter tänderna i något ”äckligt”!

Jag är rätt säker på att vi alla har maträtter eller råvaror som inte faller oss i smaken. Aubergine var länge en sån sak för mig. När jag pluggade i Göteborg hade jag en korridorsgranne som envisades med att ha aubergine i allt. Jag tyckte den mjuka och slajmiga grönsaken var rätt trist och drog ner smaken på grytan, pajen, eller vad det nu kunde vara.

Men så när jag bodde i Italien blev jag serverad ”grillade grönsaker” en gång och där ingick aubergine. Och herregud vilken smakexplosion! Att denna trista slajmklump kunde smaka så fantastiskt?! Jag var tillbaka på samma lunchhak redan dagen efter för att äta denna magiska aubergine igen. Och det blev många gånger till därefter.

Jag insåg två saker med min aubergine-upptäckt:

  1. Mina smaklökar hade ändrats
  2. Allt handlar om hur man tillagar och serverar maträtten/råvaran

Efter detta började jag smaka på fler grejer som jag tidigare avfärdat som äckligt. Mögelost var en sån sak, kapris en annan. Gröt och lasagne likadant. Och ja, ni kanske minns mina försök att återerövra fläskkotletten.

Allt jag testade var såklart ingen skitgott men bra mycket mer än vad jag hade trott. Plötsligt hade jag ”vunnit” nya maträtter att laga, smaker att kombinera och sätt att variera min kost.

Vit fisk o broccoli – hiss eller diss?

Denna vecka tycker jag alltså du ska fundera ut 1-2 saker du alltid avfärdat som äckligt och våga testa dem på nytt. Försök komma på ett nytt eller annorlunda sätt att laga/servera på. Har du svårt att komma igång så skriv en kommentar, jag hjälper gärna till med inspiration!

 

När jag var liten tyckte jag inte om mackor och frukost var det värsta jag visste. Nuförtiden är det två saker jag inte kan vara utan <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *