Främlingar, jakt & bokrelease.

 

Hej du!

Hoppas allt är bra? Själv sitter jag uppkurad i soffan med en kopp te och pausar i förberedelserna inför kvällens hemmarestaurang. Ska bli roligt med nya, okända  gäster! Det är verkligen något speciellt detta att äta middag med främmande människor, det ger en sån kick. Att det är i en hemmamiljö gör också att situationen blir rätt närvarande på något vis, om man nu kan säga så. Svårt att beskriva men om du bor i närheten av Lund tycker jag verkligen du ska komma vid tillfälle!

Kvällens höstinspirerade dukning

Förutom hemmarestaurangen har jag en del annat kul för mig denna vecka. Imorgon är det bokrelease för Sandra Mastios nya pizzabok vilket jag ser jättemycket fram emot! Har aldrig varit på en bokrelease förut och det enda jag vet att det ska minglas, ätas pizza och drickas vin. Låter lovande..

På torsdag sen åker jag till Småland för att vara med på årets älgjakt. Pappa är inbiten jägare och älgjaktsveckan är en av årets höjdpunkter för honom. När jag var liten tog jag och mina bröder ledigt från skolan så åkte hela familjen upp till jakten. Pappa jagade och vi andra hängde med släktingar. Det var först häromåret som jag själv var med ut i skogen och gick i drev. Den naturupplevelsen liknade inget annat och jag ser så mycket fram emot att vara med iår igen!

”Gå rakt fram” säger jaktledaren. ”Ok…”

Jag vet att en del tycker det är obehagligt med jakt, och jag kan förstå det. Eftersom jag vuxit upp med det känns det dock väldigt naturligt för mig. Man kan ju diskutera hur försvarbart det är att äta kött överhuvudtaget men om man nu gör det tycker jag man ska ha förståelse för dess ursprung, och vad det faktiskt är man äter.

Aja, nog om jakt för denna gång, nu måste jag fortsätta preppa inför kvällen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *