Veckans Utmaning: Ät i tystnad

Måndag och dags för ny utmaning! Är du taggad?

Veckans utmaning är något som flera av er säkert redan gör emellanåt, men också något som jag vet att många har svårt för, detta med att äta i tystnad.

Ofta äter vi våra måltider i sällskap av familj eller kollegor. Mat är socialt och det är kul att dela matupplevelser med andra! Men alla äter vi också själva ibland, och jag vet att många då gärna sätter på en tv-serie i bakgrunden, lyssnar på musik eller läser en tidning.

Men har du testat att låta bli? Att stänga av allt omkring och låta maten få din fulla uppmärksamhet? Att aktivt känna efter hur varje tugga smakar och känns i munnen.

Innan jag fick Menieres sjukdom (som jag skrev om här) hade jag nästan alltid TVn på när jag åt själv. I och med hörselproblemen slutade jag med det och plötsligt insåg jag hur lugnt och skönt det var att bara fokusera på maten. Jag njöt mycket mer av måltiden och allting smakade mycket godare! Nuförtiden äter jag alltid i tystnad, såvida jag inte har sällskap såklart. Jag älskar det och vill inte att något annat ska få tjuva på min uppmärksamhet. Mat är ju livet!

Jag hörde någon berätta att det fanns en tyst matsal på dennes arbetsplats, där man inte fick prata med varandra. Har du prövat något sånt? Tycker det var en fantastisk idé och tänker att det måste vara ett ultimat sätt att pausa under arbetsdagen. Bara du och din måltid, resten kan vänta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *