Mat från förr

 

I helgen var jag som sagt på landet. Hängde med släkt, fikade, åt massa god mat och hade det allmänt bra. Det var himla fint att bara umgås, varva ner och vara ute i naturen.

 

En annan rolig grej med att vara i Kristdala är att pappas hus är fullt av minnen från förr. Allt från gamla brev och anteckningar från farfar, till möbler och kläder som inte använts på flera årtionden. Vi har tom hittat en flaska vinbärssaft från 70-talet i källaren en gång..

Denna helg hittade jag en kokbok från 1962 som jag såklart var tvungen att kika i. Vad trendade på 60-talet egentligen?

Det fanns veckomatsedlar sammansatta för hela året med både huvudrätt och efterrätt. Ovan ser ni vad de lagade den här veckan för 55 år sen. Hyfsat smaklöst men inget som fick mig att höja på ögonbrynen heller. Vad tycker du, låter det aptitligt?

Jag hittade några andra recept i boken som lät direkt motbjudande. Vad sägs om Kokt Kalvhjärna t.ex.? Eller Leverpudding?

Du kanske har smakat något av detta? Vad tycker du om maten från förr?
Själv var jag rätt glad över att slå ihop boken och fika på sockerbullar istället..

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *