Päron- & Rosmarinpaj

Något jag gillar allra mest i köket det är att utforska nya smakkombinationer. Därför går jag alltid igång på recept som blandar de mest oväntade saker. Minns du när choklad med havssalt kom? Så många som rynkade på näsan då men nu är det havssalt i nästan all lyxchoklad. Winner combination, helt enkelt.

Hur som helst så förstår du säkert att jag blev både exalterad och nyfiken när jag hittade recept på denna Päron- & Rosmarinpaj. Var bara tvungen att testa, fast med en egen touch såklart. Istället för pekannötter hade jag rostade valnötter och för att addera syra hade jag även i zest från en hel citron. Kakan blev perfekt syrlig, söt, fet och smakrik, och konsistensen: både krispig och seg samtidigt.. Nom!

Kan verkligen rekommendera dig att testa detta till söndagsfikat, gärna med en kula glass till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *