Ägg & Bacon

 

Godmorgon Söndag!

Eller god förmiddag kanske.. Jag brukar gå upp tidigt men imorse var jag inte stark, var nämligen på möhippa igår! En av mina bästa vänner, Sophia, och hennes storasyster Marilyn ska båda gifta sig i Ghana i november. Egentligen ska de förlova sig, men i Ghana klassas det som bröllop. Därför ställde vi till med en mini-hippa igår! Vi dansade, lekte lekar, drack massor av bubbel, skrattade och dansade lite till. Riktigt rolig dag och det var så kul att se hur glada tjejerna blev!

Som ni förstår behövde jag en stärkande frukost imorse och när jag rotade i kylen hittade jag några överblivna bacon. Jag tänkte direkt att ”här har vi början på en perfekt dagen-efter-hippa-frukost: äggröra & bacon!”

Det finns lika många sätt att göra ägg & bacon som det finns sandkorn i öknen men jag tänkte iallafall dela med mig av mitt.

Jag tycker ägg- & baconmackan har fått oförtjänt dåligt rykte av att vara ohälsosam, det mesta beror på hur man tillagar råvarorna. Jag brukar knapersteka baconet och låta det rinna av på hushållspapper. Då blir man av med mycket fett samtidigt som baconet blir perfekt krispigt och enkelt att smula. När det gäller äggröra är det många som tror att den kräver både smör och grädde för att bli god, själv tycker jag att konsistensen är den avgörande komponenten. Jag vill ha äggröran riktigt lös och krämig vilket man får genom att tillaga den under omrörning på låg värme. Länge. Det kan låta jobbigt men jag lovar att det är värt den extra kärleken. Utöver ägg brukar jag ha i en klick syrlig yoghurt, salt och peppar. That’s it. Har inte ens smör i kastrullen. Testa vettja! Hade varit kul att höra vad ni tycker 🙂

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid Johan och fortsätta söndagsmysa. Det ser ut som att han har en Netflix-film på gång..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *