Veckans Utmaning: Skrattyoga!

 

De första veckorna efter att vi ställt om till vintertid brukar vara årets tyngsta period för mig. Jag verkligen avskyr hur mörkret lägger sig som en matta över hela Sverige och man vet att det är långt kvar tills ljuset återvänder. För mig brukar deppigheten ge med sig efter hand som advent närmar sig men tills dess får man ha olika knep för att hålla humöret uppe!

För två år sen var min vän Danielle och hälsade på från Toronto vid precis den här årstiden. Mörkret hade lagt sig som ett täcke över hela Stockholm och hon var alldeles förbluffad över hur becksvart det var ute. I samma veva hade hon hört talas om något som kallades skrattyoga, som skulle vara bra för att öka lyckokänslorna i kroppen. Det handlar om att man i grupp ska tvinga fram skratt tills det att man börjar skratta på riktigt. Vi tyckte det lät helknäppt men kunde ändå inte låta bli att testa.

Om vi kände oss dumma? Eh, ja. I ungefär två minuter. Sen skrattade vi så att tårarna sprutade och det fanns ingen hejd på vårt gapflabb. Och om vi mådde bättre? Blir man inte alltid lycklig och varm i kroppen av ett genuint gott skratt?

samla några vänner eller familjemedlemmar, sätt er tillsammans och skratta. Fnissa, flina, garva. Skratta tills det att magen krampar och kinderna gör ont, så lovar jag att vi tar oss igenom november med ett lättare hjärta. Detta var faktiskt något av det roligaste jag testat på.

 

 

2 reaktioner till “Veckans Utmaning: Skrattyoga!

  1. Jag skulle nog kunna göra det med mina vänner men tror att jag skulle tycka det vore lite konstigt om det var med främlingar…Men det kanske är för man går omkring och har byggt upp massa murar.

    1. Jag tycker det känns lite ”awkward” både med främlingar och vänner till en början faktiskt. Men så snart man är över de första nervösa skratten och börjar skratta på riktigt är det hur förlösande som helst! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *