Veckans utmaning: Utgå från grönsakerna

Hej måndag!

Hoppas helgen har varit fin. Jag har firat min födelsedag, druckit drinkar och ätit god mat med vänner. Älskar mat och älskar mina vänner så en bättre lördagskväll än så är svårt att få.

Denna vecka blir hektisk för min del, jag ska på utbildning med Mastio inför att restaurangen öppnar och samtidigt ska jag ha två hemmarestauranger. Den första, på tisdag, blir för ett gäng bloggare. Vi ska samlas för att diskutera blogg & business. Jag är rätt ny i bloggbranschen så ser verkligen fram emot att träffa andra som gör samma sak! Dock lite nervöst att några av dem också är matbloggare. Känner ingen press alls…

På fredag sen hoppar jag på ett plan till Dublin! Min vän Danielle har nyligen flyttat dit från Toronto och det ska bli så kul att träffa henne! Senast var i maj 2016 så jag längtar verkligen efter en ordentlig catch up. Någon som har tips på god mat i Dublin förresten?

Ok, slut på svamlet och dags för veckans utmaning: Att utgå från grönsakerna.

När jag handlar inför veckan börjar jag alltid i grönsaksdisken. Jag spanar in vad som är på extrapris och vad jag är sugen på, och precis allt som känns rimligt åker ner i varukorgen. Sen funderar jag på resten. Vad kan man göra med brysselkål, och vad smakar gott till palsternacka? På så vis får grönsakerna en central del i måltiden och protein och kolhydrater anpassas därefter.

Jag tycker det är ett bra sätt att tänka både om man vill äta säsongsbaserat (grönsaker på extrapris är ofta det som är i säsong) och inte minst är det ett bra sätt att underlätta den vegetariska matlagningen. Låter man grönsaker vara huvudrollen blir köttet automatiskt inte lika centralt och viktigt alla gånger. Och som jag tipsat om innan: Vet du inte vad du ska göra med kålrabbin så googla! Bildsök på Pinterest. Läs recept och matbloggar, jag lovar att där finns massor av inspiration och tips!

Lycka till och smaklig måltid 🙂

 

6 reaktioner till “Veckans utmaning: Utgå från grönsakerna

 1. Hej Astrid!

  Ser att du gärna besöker mitt favoställe på Kattesund 🙂 Där får man hitta många spännande och alltid fräscha grönsaker till bästa priser.

  Jag själv brukar göra likadant som du, nämligen att ta en runda dit på fredag, kolla vad som finns för läckigheter, köpa in lite och sedan fundera på vad som går att lagas för mat på det jag köpt.

  I och med att jag lägger mycket fokus på zero-waist livsstilen så planerar jag vilka rätter jag ska ha under kommande veckan och hur alla grönsaker kan användas så att inget slängs.

  Tycker det är så fint med full grönsakslådan 🙂

  *Gabi

  1. Ja jag älskar grönsakshandlaren i Kattesund! 😀 Alltid bra grönsaker o massa spännande saker inne i affären också. Är helt med på ditt zero-waist-tänk och jobbar också mycket så, vilket gör att restluncher ofta kan se ut lite hur som helst 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *