Veckans Utmaning: Gör en främling glad!

Måndag igen. För de flesta gissar jag att det är en såndär alldeles vanlig måndag i november. Mörk, alldaglig och blöt. November är verkligen min värsta månad och som ni kanske märkt är jag mycket för att vi ska vara snälla mot oss själva och varandra i höstmörkret.

Veckans Utmaning är därför: Gör en främling glad. 

”Hur då? Vad menar hon nu?”, kanske du tänker och det ska jag berätta! Jag hörde om detta koncept för ett tag sen och tycker det var så himla fint.

Tanken är att du nästa gång du är på café ber att få betala för en extra kaffe eller kaka. Sen ber du cafépersonalen att ge den till nästa person som beställer. Är du med? Säg t.ex. att du betalar för en extra kanelbulle. Nästa person som sen beställer en kanelbulle får den gratis! Gärna med en hälsning från ”en glädjespridare”, eller vad du vill.

Det måste såklart inte vara matrelaterat, du kan t.ex. betala en extra biobiljett när du är på SF, eller ge bort en trisslott på Pressbyrån. The sky is the limit.

Detta koncept fastnade verkligen hos mig när jag hörde om det och jag kan bara föreställa mig hur glad jag själv hade blivit. Så denna veckan ska jag verkligen slå slag i saken och genomföra det!

Vad hade du själv velat bli bjuden på av en hemlig glädjespridare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *