Tips på transportabla mellanmål

Jag har fått önskningar om att skriva om fler bra mellanmål som är lätta att ha med sig på språng. Det är en något jag själv också tycker är klurigt, jag vill inte äta sötsaker på rutin men tyvärr är det mest det som erbjuds ute tycker jag? Den dag jag själv har en deli kommer matiga mellanmål vara något jag lägger mycket fokus på!

I brist på tillfredsställande mellis på språng har jag själv experimenterat en del med mellanmålsbak och tänkte dela med mig av mina favoriter till er! Ett tag framöver kommer jag bjuda på ett mellis-tips i veckan, jag hoppas där ska finnas något som faller just dig i smaken.

Tidigare har jag skrivit om om majsknäckebröd, skorpor och nyttigare chokladbollar som lätta alternativ att sno ihop på söndagen och ha med sig under veckan. Idag tänkte jag tipsa om något helt annat och lite annorlunda, nämligen ”Broccoli Bites”!

Broccoli Bites är ett superbra snack, det håller bra för att slängas runt i väskan, är matigt, smakrikt, gott och nyttigt. Dessutom bakar man dem på ett kick men bara några få ingredienser. Kan varmt rekommendera dessa om du, precis som jag, hellre äter matiga mellanmål än sötsaker.

Broccoli Bites

  • 500 gr fryst broccoli
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk oregano
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ⅛ tsk cayennepeppar
  • 2.25 dl riven ost (gärna en smakrik)
  • 1 dl  mandelmjöl
  • 1.25 dl majsmjöl

Värm ugnen till 200 grader. Tina broccolin i mikro eller på spis och häll av vätskan. Krama gärna ur broccolibuketterna så de inte är för blöta.

I en separat skål: Visa samman ägg och samtliga kryddor. Blanda ner osten, mandelmjölet och majsmjölet. Tillsätt slutligen broccolin och blanda väl.

Forma bollar eller biffar med hjälp av händerna, det ska bli ca 24 stycken. Placera på ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 30 minuter. Ta ut och vänd på bollarna/biffarna efter halva tiden. Går jättebra att äta varma som kalla, och håller länge och väl i frysboxen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *