Äter vi inte frukost i Lund?

Vet ni vad jag saknar här i Skåne? Ett riktigt bra frukostställe! I Kanada när jag bodde där var helgbrunch med vänner en standard. Nästan varje lördag eller söndag träffade man upp ett kompisgäng och åt ”Eggs Benny” eller ”American Pancakes” ihop. Kaffe serverades innan man knappt hunnit sätta sig och nästan alltid ingick obegränsad påtår. Så himla mysigt sätt att umgås på!

Brunch på min födelsedag i Toronto,2011. Astrid, Brita, Cecilie & Djuna = ABCD-vännerna

Crab cakes med stekt potatis, pocherade ägg och hollandaise-sås

Ytterligare en brunch på favoritstället Lakeview i Toronto

Följt av mera kaffe..

Även i Stockholm finns det massor av bra frukostställen både för vardag och helg. Ställen som Pom & Flora där det serveras gröt, chiapudding, avokadomackor och äggröror. Eller Greasy Spoon, som serverar mer klassiska brunchrätter som French Toast och Full English. Så härligt att få börja en vardag med ett avslappnat frukostmöte, eller bara en kompisdate före jobbet.

På Pom & Flora: Chiapudding med hallon & tahini, rågbröd med avokado & ägg samt surdegsbröd med äggröra & jalapeños (!)

Eggs Benedict med hjärtat på Greasy Spoon

Mer Eggs Benny, med min bror på Nybrogatan 38 i Stockholm

Jag undrar varför frukostställen som dessa inte finns i Lund/Malmö området? Visst finns det caféer som serverar frukostbullar & yoghurt, men mer avancerat än så verkar det inte bli? Har vi inte samma intresse av frukost här? Vad tycker du om ute-frukostar? Skulle du besöka ett frukostställe i Lund på en vardag före jobbet? Eller möta vänner på lördagen för Bloody Marys och en omelett?

Hemmafrukost med egna Eggs Florentine, 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *