Första dagarna på Mastio

Hej kära läsare!

Hoppas du haft en fin start på december och julmyset. Själv har jag lämnat hemmamyslunken bakom mig för ett tag och har nu äntligen börjat på Mastio! På fredag är det öppning och dagarna nu inför är extremt intensiva. Men kul har vi!

Lokalen blev färdigställd alldeles nyligen och sedan i fredags har vi i personalen varit på plats. Det har varit kaotiskt och varierande men också mycket energi och höga förväntningar. Att öppna restaurang är m-y-c-k-e-t jobb och jag är imponerad över det slit som både Sandra & Stefano Mastio lagt och lägger på att få till det så bra som möjligt. För egen del har arbetsdagarna hittills inneburit följande:

  • Utbildningar i kassa- & bokningssystem
  • Packa upp porslin och köksredskap
  • Ta emot leveranser
  • Ost- & Vinprovning
  • Gå igenom rutiner
  • Lära sig diskmaskinen
  • Hantera ugnen
  • Öva deg, deg deg…..

Högt och lågt med andra ord! Dessutom lyckades vi nästan ha sönder degblandaren första dagen… Alla delar är långt ifrån glammiga och det är mycket slit. Men så fort jag sätter händerna i en stor deg, skjutsar in en pizza i ugnen eller eller masserar in olja i vad som ska bli krutonger, då ler jag stort. Det är som meditation på arbetstid och jag ser så mycket fram emot att få servera er pizza så ni anar inte. Jag lovar att det kommer bli en pizzaupplevelse utöver det vanliga. Att Sandra dessutom är extremt noga med att alltid köpa in de bästa råvarorna, mycket närodlat och ekologiskt och minimalt med tillsatser. Det gör mig stolt och glad och det känns som att jag på många plan verkligen kan stå för maten vi serverar.

Jag hoppas ni vi ses på Dragörkajen framöver! Och ser ni mig vid pizzabänken så kom gärna och säg hej 🙂

2 reaktioner till “Första dagarna på Mastio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *