Glad Lucia!

Åh, idag är det Lucia. Min favorit-”högtid” faktiskt. Jag vet att Lucia inte är en högtid i sig men jag vill ändå kalla det så. Lucia kommer så lägligt i det kolsvarta mörkret, när vinterstressen i skolan och på jobbet är som värst. Allt ska hinnas färdigt inför ledigheten samtidigt som julförberedelserna ska klaras av. Och ute är det bara mörkt, mörkt, mörkt…

Då, precis då, passar det så otroligt bra att sätta sig i en nedsläckt kyrka, ta ett djupt andetag och låta sig fyllas av ljuset och vackra, mjuka Luciasånger. Att ge sig själv den stunden till att vara i nuet, och känna att allt kommer att lösa sig. Det är så välbehövligt. Att få perspektiv på stressen, att veta att den, precis som mörkret och kylan, bara är på tillfälligt besök. Och att vi kommer ta oss igenom, även detta året.

I om mitt nya jobb på Mastio blir alla jultraditioner lite ruckade på i år. Jag julpyntade, bakade och köpte julklappar i november, firade 2:a advent i måndags och Lucia tänker jag fira på fredag, när jag är ledig härnäst. Då ska jag börja dagen med Luciafirande på SVT Play, en kopp kaffe med kardemumma & kanel, samt en lussekatt. Precis så som det ska vara på Lucia tycker jag.

Hoppas ni får möjlighet att fira! Glöm inte det djupa andetaget, känna in lugnet och njuta av lussekatten. Det är du värd.

 

 

En reaktion till “Glad Lucia!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *