En ny bubbla, en ny sorts stress och lite välförtjänt julefrid

HEJ!

Usch vad längesen jag hade tid för bloggen nu, jag saknar den och jag saknar er! Hur mår du?

December har för egen del varit både intensivt och roligt. Öppningen av Mastio har gått över all förväntan vilket är så himla kul! Det är väldigt få av oss anställda som har restaurangerfarenhet sen tidigare vilket inneburit en del kaos och förvirring men också att vi fått hitta egna sätt att skapa rutiner på.  Det är sporrande men såklart även energikrävande att varje dag behöva lösa nya utmaningar.

Tröttheten och stressen har varit tuff, men samtidigt så himla annorlunda från vad jag tidigare erfarit. Tröttheten är fysisk med en värkande kropp, dunkande fötter och träningsvärk i fingrarna (!). Stressen är en mer ”direkt” stress, det är här och nu som gäller och det enda man har tid att tänka på. Men så fort jag avslutat mitt pass kan jag slappna av. Den där oros-stressen som följer med en hem, den jag minns såväl från både studier och kontorsjobb, den finns inte alls på samma sätt. På något vis känns det mer sunt att vara trött och stressad på detta sätt? Även om det är utmattande. Efter hand som vi sätter rutiner och får in vana vet jag också att det kommer bli lättare, att börja nytt jobb är tröttsamt oavsett vad det är. Men det är en jäkla upplevelse att få vara med och skapa detta!

Jag är så glad över vart 2017 tagit mig och så tacksam över alla nya erfarenheter. Både kring mitt nya jobb och min nya livsstil, men också erfarenheten av att gå utanför normen, att lyssna på magkänslan och att stå för det. Jag blir så rörd över alla som hejar på mig. Jag blir så rörd över hur de som från början varit skeptiska, nu stöttar mig. För de ser att jag mår bra. De ser att jag trivs med livet. Jag träffade en barndomskompis för några veckor sen som sa: ”Det känns som att du blivit dig själv igen Astrid”. Jag kunde inte få en större bekräftelse på att jag gjorde rätt som lyssnade på intuitionen.

Ikväll blir det jobb igen och sen väntar tre dagars julledigt. Jag har aldrig sett så mycket fram emot att få sitta ner (!) och i lugn och ro kunna frossa i god mat. Många, inklusive jag själv, trodde att pizzalivet skulle innebära mycket fet mat och viktuppgång men ännu har jag inte haft tid att få i mig många slices. Där är alltid jobb att göra: kunder att mätta, tomatsås att blanda, deg att sätta. Därför ser jag fram emot att bara jäsa hela helgen, och veta att det är välförtjänt till tusen.

God Jul kära du, och tack för att du är här!

 

2 reaktioner till “En ny bubbla, en ny sorts stress och lite välförtjänt julefrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *