Mattrender 2018

2018 kom så fort att jag knappt hann märka det, men nu kör vi! Eller vad säger du? Jag är redo för ett spännande år, tror det kan komma att innehålla en hel del äventyr.. 🙂

Men, vad tror ni om 2018 års mattrender? Vad blir hett i köket i år? Vad blir ute? Jag läste lite om mattrende tidigare idag och här är ett axplock av det jag hittade:

  • Intresset för vegetariskt och närodlat kommer fortsätta öka. Känns inte så förvånande tycker jag, en bra trend!

”Närodlat”. Och vegetariskt!

  • Släta soppor kommer ta över smoothie- & juice-trenden. Jag föredrar soppa över juice & smoothies men slät soppa behöver ju lite crunch.. Krutonger, nötter, frön, mackor.. Frågan är om det är godkänt inom ramen för den nya ”hälsotrenden”?        Slät svamp- & bönsoppa fast med mindre släta tillbehör..                                                                        
  • Mer heta kryddor och kokos i maten. Både chilisås och kokosnöt har blivit utnämnda till ”Ingredient of the year” på senare år och tydligen tros vi fortsätta i samma spår. Heja chilin säger jag! Kokos är också gott men jag tycker lätt det kan bli för mycket.. Inget fan av kokosgrädde t.ex.
  • Fet yoghurt. Vi blir mindre rädda för fett och mer rädda för socker. Jag kanske är ett barn av min tid men jag tycker det känns vettigt.
  • Bittra smaker. Nya umamin? Bittert låter inte gott men det är det faktiskt! Tänk kaffe, mörk choklad, ruccola, eller en bränd pizzakant. Rätt smaskigt ändå va? Bittra toner sägs också gå väldigt bra ihop med umami, och vem tycker inte om umami?

Har du hört om några mattrender för 2018 som jag inte listat? Vad tror du kommer bli hiss o diss under det kommande året?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *