En lista om mat

Hej!

Hoppas du haft en fin start på året. Är du tillbaka på jobbet eller fortfarande i semesterlunken? På Mastio har vi så sakta börjat återhämta oss efter Nyårsdagen som blev en rejäl urladdning. Jag har aldrig sett oss ha så många pizzor i ugnen på samma gång och herregud vad vi levererade! 366 st sålda för att vara exakt, det är ca 100 kg deg.

Hur som helst. Vi pratade ju mattrender häromdagen och jag tänkte jag skulle fortsätta på det spåret. Nedan är en liten lista på ”trender” i mitt eget kök, häng med!

Tre ord som beskriver mig i köket
Experimentiell, Enkel och Organiserad (“Mise en place” for life!)

Vad äter jag helst till frukost
Ostmackor! 9 av 10 dagar. Sen tröttnar jag och äter gröt eller overnight oats en dag eller två, bara för att inse att jag saknar mina mackor. Finns det tid dricker jag både kaffe och grönt te till!

Blir det frukost ute däremot äter jag gärna Eggs Benedict.

Tre köksredskap jag inte klarar mig utan
Slickepott, köksvåg och zestjärn. Inkluderar vi köksmaskiner är det klart att min Ankarsrum-assistent är på given förstaplats!

Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök
Jag har en parmesankniv som jag älskar men som aldrig använts till parmesan. Har den istället som en multi-tool, bl.a. till att öppna glasburkar o liknande. Riktigt bra att ha en oöm, halvvass ”kniv” till hårdgöra!

Tre råvaror som är ett måste på pizzan.
Går ju inte att välja! Beror på vad man är sugen på för dagen, men generellt är jag svag för grönkål, mögelost, mozzarella (efter ugnen), hackad mandel, svamp, örter, citronsaft. OBS, inte samtidigt!

”Funghinanza” med svamp, citron, örter mm. En av mina favoriter på Mastio just nu!

Favoritdessert
Jag är inte stor på sötsaker men mascarponekrämen vi gjorde här var alldeles fantastisk. En fin tiramisu går inte heller av för hackor.

Något jag skulle kunna äta varje dag
Något jag äter varje dag är gurka och knäckebröd. Hehe vad trist det lät.. Något jag gärna hade ätit varje dag är däremot är tryffel! Gudars så gott det är.

Detta lagar jag oftast just nu
Pizza såklart! 🙂 Men på hemmaplan blir det mycket daal, grytor och soppor just nu. Snabbt, enkelt & värmande. Johan har även snöat in lite på paj de senaste veckorna, himla gott. Sen bakar jag nästan allt vårt bröd med.

Jag bakar medan Johan skär o fryser in. Enligt honom skär jag nämligen sneda skivor…

Något jag tycker om men inte lagar så ofta
Skaldjur! Älskar skaldjur men lagar det väldigt sällan. Dels för att det är dyrt men också för att det känns lite krångligt? Kanske ska försöka bli bättre på det under 2018.

Finns det någon mat som du inte skyltar med att du gillar?
Blodpudding. 1-2 gånger om året kan det vara så fruktansvärt gott..

Det var min lista, har du någon skämsmat? Eller någon udda kökspryl? Vad skulle du vilja laga mer av? Hade varit kul att höra!

2 reaktioner till “En lista om mat

  1. Man skulle kunna leva på bara buffelmozzarella med basilika, tomat olivolja med salt på. En last av dignitet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *