Potatis – & Purjolökssoppa med crunch

Hej på dig!

Hoppas du har haft en härlig tisdag? Om inte så är det OK. Januari är tungt. Jag känner mig mer påverkad i år än någonsin men försöker att acceptera min trötthet och vänta ut mörkret. Försöker ha inställningen att januari är till för återhämtning, det är mer ok än någonsin att ligga på sofflocket och allt man tar sig för som inte är måsten borde ses som ren bonus!

Idag har jag därför myst hemma med gott samvete och laddat inför ikväll då jag jobbar stängning på Mastio. Till lunch blev det potatis- & purjolökssoppa, såhär i vintertid finns det nästan ingen bättre vardagsmat om du frågar mig. Och du minns väl att släta soppor förutspås som en av 2018 års mattrender?

Slät soppa kan lätt bli trist om man inte har goda tillbehör, så till soppan gjorde jag denna topping med rostade hasselnötter, citronzest och persilja. Crunch som sagt, min favorit-textur.. Sen slängde jag på lite krutonger och rostade kikärtor med, men om du ska välja en grej så gå på nöthacket. Det smakade gudomligt.

Har du tips på någon god och enkel soppa eller gryta som passar bra i vintermörkret?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *