Enkel finlunch

Ok hörrni, skynda fynda! Denna vecka kan man köpa musslor på extrapris på ICA, 1 kg för 37:-. Jag hade gärna lagat mer skaldjur men tyvärr är det lite dyrt, och känns även lite krångligt? Men denna vecka passar vi på här hemma, och musslor är enkelt att laga när man väl lärt sig.

Vi lagade en egen variant på Spaghetti alle vongole, nämligen ”Rigatoni con cozze”. Italienarna skulle säkert riva sig i håret av bara tanken på att servera rigatoni med musslor, de är så extremt konservativa med sin mat. Men om du är lika äventyrlig som vi så testa gärna! Det var snabbt, enkelt och smakade magiskt! Smaken av hav och vin kändes som att kastas ner till en strandrestaurang på franska rivieran. Bara ett kallt glas vitt som saknades..

Såhär gjorde vi iallafall:
Stek schalottenlök och vitlök försiktigt i smör, tillsätt vin, salt, peppar och några chiliflakes. Ånga samtidigt musslorna i lite vatten. När musslorna är klara silar du av vattnet och häller ner det i lökblandningen. Om man vill ha såsen lite tjockare kan man reda den försiktigt. Skala musslorna och släng ner dem i såsen tillsammans med hackad persilja och den färdigkokta pastan (al dente! Vitkigt!). Toppa gärna med fattigmansparmesan, för lite extra crunch. Servera direkt!

Smaklig måltid och hoppas du har en fantastisk helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *