2018 kom så fort att jag knappt hann märka det, men nu kör vi! Eller vad säger du? Jag är redo för ett spännande år, tror det kan komma att innehålla en hel del äventyr.. 🙂 Men, vad tror ni om 2018 års mattrender? Vad blir hett i köket i år? Vad blir ute? Jag Läs mer…
Blogg
Vad ska hända härnäst?
Var det bara jag som tyckte juldagarna swishade förbi? Känner mig inte alls sådär mättad på skinka och Jansson som man brukar.. Mysigt har det varit iallafall och jag hoppas detsamma gäller för dig. Det finns nog ingen tid på året som är så vilsam som just mellandagarna och det kollektiva soffhänget. På Mastio håller vi Läs mer…
En ny bubbla, en ny sorts stress och lite välförtjänt julefrid
HEJ! Usch vad längesen jag hade tid för bloggen nu, jag saknar den och jag saknar er! Hur mår du? December har för egen del varit både intensivt och roligt. Öppningen av Mastio har gått över all förväntan vilket är så himla kul! Det är väldigt få av oss anställda som har restaurangerfarenhet sen tidigare Läs mer…
Glad Lucia!
Åh, idag är det Lucia. Min favorit-”högtid” faktiskt. Jag vet att Lucia inte är en högtid i sig men jag vill ändå kalla det så. Lucia kommer så lägligt i det kolsvarta mörkret, när vinterstressen i skolan och på jobbet är som värst. Allt ska hinnas färdigt inför ledigheten samtidigt som julförberedelserna ska klaras av. Läs mer…
Från kontorskarriär i Stockholm till pizzabagare i Malmö
Oj, oj, vilken vecka.. Ledsen för enformig och skral uppdatering just nu men så får det bli! Vi jobbar intensivt på Mastio, det är 1000 saker att lära sig och samtidigt ett väldigt fysiskt slitigt jobb. Jag kommer hem och slänger mig på soffan som en grönsak varje dag. Det har varit en slitig start Läs mer…
Första dagarna på Mastio
Hej kära läsare! Hoppas du haft en fin start på december och julmyset. Själv har jag lämnat hemmamyslunken bakom mig för ett tag och har nu äntligen börjat på Mastio! På fredag är det öppning och dagarna nu inför är extremt intensiva. Men kul har vi! Lokalen blev färdigställd alldeles nyligen och sedan i fredags Läs mer…
1a advent!
Ååh idag är det äntligen 1a advent! Jag älskar julförberedelser, faktiskt mer än själva julen. Eftersom jag jobbar stenhårt på Mastio hela december smygstartade Johan & jag julpreppen redan för flera veckor sen. Jag vågar knappt skriva detta men hos oss tindrar redan den lilla bords-granen, klapparna ligger inslagna bredvid och pepparkaksdegen vilar i kylen. Läs mer…
Uppehåll för Hemmarestaurangen
Hemmarestaurangen jag drog igång i september har verkligen varit ett spännande inslag i min höst. Jag har hunnit med 7 middagar och över 40 gäster! Inget tillfälle har varit det andra likt vilket varit så otroligt roligt. Vissa kvällar har jag haft pratglada gäster, andra kvällar ett lite blygare sällskap. Vissa gånger har jag varit Läs mer…
Veckans Inspiration: Deliciously Ella
Hej du! Hoppas du haft en fin helg? Detta var min sista lediga helg på ett bra tag framöver så jag har passat på att umgås med familj på olika håll. Och med Johan såklart. I veckan börjar nämligen de sista och mest intensiva förberedelserna inför öppningen av Mastio. Som sagt, det är nära nu.. Fredag Läs mer…
Äter vi inte frukost i Lund?
Vet ni vad jag saknar här i Skåne? Ett riktigt bra frukostställe! I Kanada när jag bodde där var helgbrunch med vänner en standard. Nästan varje lördag eller söndag träffade man upp ett kompisgäng och åt ”Eggs Benny” eller ”American Pancakes” ihop. Kaffe serverades innan man knappt hunnit sätta sig och nästan alltid ingick obegränsad Läs mer…